zondag 27 oktober 2013

storm

Wintertijd! Storm! Kramer schaatst weer het hardst! En deze zondagmorgen wordt voor het eerst de Jan Wolkersprijs uitgereikt voor het beste natuurboek. Dat is dan het goede nieuws.

Als ik naar buiten kijk zie ik de wind al wat hardnekkiger schudden aan de esdoorn, die nog heel wat blad moet verliezen voordat hij bestand is tegen de rukwinden die voor maandag voorspeld worden. Dat blad worden wij omwonenden geacht te vergaren en daarna te deponeren in de van gemeentewege geplaatste korven, die mede op kosten van de andere Arnhemmers regelmatig worden geleegd.

Als het aangekondigd beleid doorgaat, beknibbelt de gemeente straks nog meer op het groenonderhoud. Waaien bomen om, dan worden zij niet meer vervangen, bijvoorbeeld. Het aantal prullenbakken was al drastisch teruggebracht. Meer zwerfvuil beheerst het straatbeeld. Meer burgers moet maar een handje toesteken.

Het mooiste Nederlandse kinderboek kaapt ook de Wolkersprijs weg: Spinder, van Simon van der Geest. Hij is vooral blij met de tekening van Siegfried Woldhek die hij krijgt, naast de cheque van E5.000 die bij de prijs hoort. En dan is het tien uur, gisteren waren het er nog elf. Mijn huisgenoot heeft de wintertijd nog niet helemaal onder de knie. Maar hij is op tijd voor de geschiedenisradio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten