dinsdag 29 oktober 2013

schade beperkt

Zie je nou wel! Blaadjes op het spoor, of sneeuw, en de NS is dagenlang van slag. Maar nu er tientallen bomen over de rails zijn omgewaaid en daardoor treinen tot volledige stilstand hebben gedwongen, vaak nog te laat ook, was er maar één dag nodig om de schade op te ruimen en weer volgens schema te kunnen rijden.

De storm is uitgeraasd, twee mensen verloren het leven. Ook de schuld van bomen. Het waaide met uiteindelijk zelfs orkaankracht.  De boom voor ons huis bleef gelukkig staan, maar is goed leeggeschud. De gemeente kwam meteen al weer langs om de route van de trolleybus bladvrij te houden, tegen beter weten in want het waaide toen nog steeds. The show must go on.

Het andere nieuws van vandaag deed een golf van meeleven gaan onder de deelnemers aan het congres van paardendressuurliefhebbers in Hoogerheide. Wereldpaard Bonfire van Olympisch kampioen e Ankie van Grunsven is, dertig jaar oud, vredig "ingeslapen gedaan", volgens de terminologie van de verslaggever. Euthanasie bij dieren, niemand vindt dat raar. Het hart van Ankie is gebroken, maar in de paardenhemel komt haar lieveling straks een held als Hairos Deux (schrijf II} tegen. Ook al zo'n legendarisch paard van wie (ze hebben benen, hè) we de naam zelfs nu nog kennen. En dat terwijl we ook met harddraverijen helemaal niets hebben.


Een paard kost je een vermogen, dus het is vandaag wel heel erg goed nieuws voor juist die eigenaars die ook nog last hebben van een goed inkomen en minstens één huis, dat de VVD en D66 de inkomensbelasting voor de hogere schijven willen verlagen. Als compensatie voor het beperken van de aftrek van hypotheekrente en de verplichting te moeten aflossen. Wat ontzettend lief van ze!

Nu ook de voedselbanken weer snel bevoorraden, graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten