vrijdag 25 oktober 2013

opwinding

Angela blijkt in goed gezelschap, nog 34 andere mondiale kopstukken schijnen (te worden?) afgeluisterd. De internationale verontwaardiging neemt steeds grotere vormen aan.

Wij hier in Nederland winden ons op over ons vermoeden dat de Nederlandse prominenten (Rutte? Destijds Balkenende?) niet eens op het lijstje voorkomen. De praktijken stammen vanuit de periode-Bush, die na 9/11 een "war on terror" afkondigde. Sedertdien schijnt alles geoorloofd te zijn. De Amerikaanse ambassadeur is inmiddels door Merkel op het matje geroepen. Een unieke gebeurtenis na WO II.

Een schokgolf die alleen door Nederland ging was het nieuws dat de wolvin uit Luttelgeest bij nader inzien toch weer niet hier is verongelukt, maar in Polen zou zijn neergeschoten. Prestigieuze onderzoekers gaan smadelijk af, want pas nu hebben ze in de vacht kogelgaatjes ontdekt. Eerlijk gezegd zou ik daar al bij mijn eerste onderzoek naar hebben gezocht, maar ik ben dan ook geen wetenschapper. In ernst werd verklaard dat de huid er eerst niet bij had gezeten.

Net zo mallotig is de discussie die over Zwarte Piet woedt. Gisteren al twee miljoen mensen tekenden de Pietitie op internet, die zijn huidskleur verdedigt tegen het opgewonden pleidooi voor afschaffing van het hele Sinterklaasfeest. Dat schijnt te komen van een soort zelfbenoemde VN-rapporteur, die haar eigen huidskleur tegen heeft alsmede onbekendheid met het feest als het om een afgewogen oordeel bij dit thema gaat. Alsof wij in Nederland ook maar de geringste behoefte hebben aan een door de Coca-Colacompany aan de wereld opgedrongen drankzuchtige pedofiel in een Santa Clauspak die ook nog eens rendieren mishandelt. Nooit niet!
 

Dan feliciteren wij op deze dag op deze plek ook nog de persoon die dit blog veroorzaakt heeft. Aan dat initiatief en aan deze persoon heb ik al heel veel vreugde beleefd. Heel veel niet-geconsumeerde dieren ook, trouwens. Hulde, en Bonnieversaire-ah-twah!

2 opmerkingen: