zaterdag 26 oktober 2013

stuurloos

Zouden ze in Saoedi-Arabië de statistieken van de verzekeringmaatschappijen niet kennen? Zij hebben bezwaar tegen vrouwen achter het autostuur. Verbieden dat zelfs. Terwijl die dus gewoon minder ongelukken maken.

Vandaag staat in het teken van protest tegen het verbod. Er zijn zelfs in dat land genoeg mannen die hun vrouwen met een gerust hart laten rijden, en het verbod belachelijk vinden. Maar o wee, wie de autoriteiten tart zal gestraft worden., hebben die al gedreigd. Courage toegewenst, al dan niet gesluierde zusters.

Gelukkig draai ik al lang genoeg mee om me te kunnen herinneren hoe vanzelfsprekend het ook in Nederland was, dat vrouwen zich niet bemoeiden met sturen en besturen. Beschimpt en bespot werden ze, totdat ze het stuur daadwerkelijk zelf in handen namen. Er is dus hoop, want van zulke vooroordelen kan je met een beetje voorlichting binnen een redelijke termijn afkomen. Zelfs bij de SGP diende de eerste vrouwelijke lijsttrekster zich dit jaar aan. Reken maar dat het snel gewend zal zijn en dat het gemakkelijker zal blijken te zijn om kandidatenlijsten samen te stellen voor komende verkiezingen.

Op vergelijkbare wijze zou de rooms-katholieke kerk er goed aan doen de helft van de wereldbevolking niet langer buiten beschouwing te laten. Als die het tenminste goed met zichzelf voorheeft. Vooralsnog dreigt een toekomst als sekte met seksuele aberraties, moeten we vrezen. De hervormingsgezindheid is hier nog geringer dan in Arabië.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten