woensdag 9 oktober 2013

Willy ook al weg


Nee, het gaat niet meevallen een ander politiek onderkomen te vinden nu de PvdA partij voor de Joint Strike Fightersfancub geworden is. Pim was daar ook tegen, maar Mat Herben juist voor, die zal wel blij zijn. Maar de LPF was al afgevallen, aan onderlinge strijd ten onder gegaan.

Ook 50-PLUS kan worden afgeschreven nu - in le Monde hadden we er niets over gelezen, in je vakantie sla je de zware kost vrijwillig over - voorman Henk Krol het pensioen van de Gaykrant-medewerkers in gevaar blijkt te hebben gebracht. Dat maakt een pensioenpartij op slag ernstig ongeloofwaardig.

Nog erger is een partij met maar een lid, daar gaan we verder geen woord aan vuil maken.

Dan zijn er nog partijen die geen geblondeerde god aanbidden maar andere opperwezens dienen, dieren, of de natuur. Ook niet altijd even eenduidige raadgevers bij het bepalen van je politieke standpunten.

En nu moet ik ook nog verder zonder striptekenaar Willy Lohmann, die tijdens zijn vakantie in Turkije is overleden. Hij nam het ondankbare werk van fractievoorzitter van me over, toen ik zo nodig wethouder wilde worden. Woonbootbewoner, knuffelbeer, hofleverancier van geestige politieke prenten die onze PvdA-schrijfsels opvrolijkten. Hij kon trouwens ook prima schrijven. Een veelzijdig vriendelijk mens, hij zou vast wel gevonden hebben dat andere smaken dan sociale pas echt vies zijn. Zo jammer dat hij er niet meer is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten