dinsdag 15 april 2014

keukengeheimen

Vandaag hebben we tijd vrij gemaakt voor de ontvangst van een soort bicycle repairman, maar dan een superman op het terrein van digitale signalen. Tot nog toe ontvingen we de berichten uit de wereld nog door tussenkomst van een coax-kabel. Hopeloos verouderd natuurlijk, tijd voor een upgrade.

kabels, best wel belangrijk

De leverancier bood een "expert" aan die ons gratis service kwam verlenen bij de installatie. Iets minder uitbundig uitgedost dan de legendarische Michael Palin als de onverschrokken rijwielhersteller van Monty Python, maar zeker zo effectief. 

En zeker zo welkom bij ons oudjes, die al moeite begonnen te krijgen met de afstandbediening van ons tv-toestel. Hij daalde bereidwillig tot in onze kelder af om te zien op welke wijze de deskundigen van de generaties voor hem het radio- en tv-signaal in huis hadden gehaald. Op inventieve wijze waren talloze kabels getrokken doorheen servieskasten en verdiepingsvloeren, zodat in het verleden tot op zolder en in bijna alle slaapkamers individueel van de televisie kon worden genoten. Dát was nog pas eens een netwerk.

Waar het na het sporenonderzoek uiteindelijk op neer kwam, was een keuze. Opnieuw een kabelverbinding, nu tussen het internetmodem op de verdieping en het nieuwe verdeelkastje bij de tv, of een veel simpelere oplossing met gebruikmaking van het lichtnet. U snapt, we hadden al genoeg kabels in huis. Maar nu wel veel meer zenders, ook de regionale. Kunnen we tenminste de lotgevallen van de al bijna geïnstalleerde derde wethouder in onze familie volgen. 

Al ging het ons natuurlijk vooral om 24Kitchen  Eindelijk tellen ook wij weer mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten