vrijdag 18 april 2014

paasbest

Wat heerlijk, dat andere mensen zich zo uitsloven om hun huis in Paasstemming te brengen. Eieren, hazen en kuikentjes worden weer van zolder gehaald teneinde de komende dagen van uitbundig geel te kunnen genieten. 

Ons vaste adres voor seizoensuitdossing - dan weet je tenminste of Sinterklaas in het land is, het Kerstmannetje, of de Paashaas - was er ook deze keer het vroegst bij. Gele vitrage, afgehangen met eitjes, wit valletje met hazen, moederkippen met kroost, minipotjes met tulpjes en hyacinten, en graag geen tweewielers in welke vorm dan ook voor het raam of tegen het kozijn plaatsen a.u.b., b.v.d.

Dit adres herkenden wij al eens in "Man Bijt Hond", toen vanwege de Sint. Maar ook in de Randstad zijn mooie Paaspuien te vinden. Een hele familie haas staat onder de rook van Harlem voor het raam van een knus dijkwoninkje te waken. Hier hangen aan de vitrage minihaasjes, die aan laddertjes bungelen. Aardig detail ook het beertje rechts, met in zijn handen een mandjemet geraapte eitjes. Is dat een pasgeboren kuikentje, dat daar zijn kopje opsteekt? Ook in deze vensterbank hartverwarmend veel eitjes en kuikentjes. En ook hier lijkt de vitrage uitgekozen op het thema, veel ei met hazenoren. Nee, nu draven we misschien toch een beetje door.Laten we het maar op een frittillariamotief houden, dat lijkt toch wel waarschijnlijker.

Even verderop troffen we het overtuigend grootste ei van deze collectie aan. Van buiten naar binnen zowel als van binnen naar buiten een mooi gezicht. Ook 's avonds, want dan mogen de paaslichtjes aan.
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten