donderdag 17 april 2014

gevaarlijk spel

Verder is het natuurlijk een zware week, deze week. Een echte lijdensweek. Zelfs Nootschieten op de klassieke zender staat in het teken van de Matthäus Passion, elke dag een ander fragment. Nederland passieland, want het wordt weer Pasen en dat zullen we allemaal wetem.

Onze kleinzoon is ook al helemaal klaar voor het feest, en verstopt alvast om te oefenen voor het eierrapen zijn voorraad houten locomotieven in de tuin. Zijn zus had die allemaal moeten terugvinden, maar dat was een te grote opgave. Gelukkig kwam zijn opa, ook zo dol op treinen, net op tijd om succesvol te kunnen helpen zoeken naar de laatste ontbrekende exemplaren - Zwartie en Dweems (de ingewijden weten dat hiermee trein James bedoeld wordt). 

Nog een geluk dat de kleinzoon wist welke exemplaren zijn zus niet had kunnen ontdekken, al wist hij zelf niet meer wáár in de uitbundige begroeiing hij ze verborgen had. Had zijn moeder toch weer gelijk gekregen. Hij zou  het nóóit meer doen, treinen verstoppen in de tuin.



Maar onze aandacht wordt dezer dagen ook gevraagd voor de popversie van het passie-verhaal, die vanavond vanuit Groningen te zien en te horen valt. Op de radio berichten de verslaggevers over "de droge doorloop", die nu gaande is. Ook heel belangrijk, kennelijk. Dan is er heden verder nog de jaarlijkse interviewshow van Vladimir Poetin, die vast weer vier uur zal duren. Alleen welkome vragen zijn toegestaan. Gisteren vielen de eerste drie doden aan zijn kant, in het gevaarlijke spel van uitlokking in Oekraïne waarmee hij bezig is. Wij hebben gelukkig nog F 16's, en een AWAC, om Navospierballen te kunnen laten zien. Vrolijk Pasen toegewenst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten