dinsdag 29 april 2014

grote pan

Lachen is goed voor ouderen, meldt nu.nl. Minder stress is beter voor je geheugen. Vlak daaronder zetten ze het bericht dat Harry Mens een crematorium gaat inrichten in een aftandse bollenschuur. Ook heel goed voor ouderen, ongetwijfeld.

Mens wil je niet haasten bij je laatste optreden. Je hoeft niet na anderhalf uur de deur al uit maar mag er rustig twee maal zo lang over doen. Zelf zal hij je niet van dienst zijn, er komt een zetbaas in dit 'laatste' bedrijf.

De combinatie van deze twee berichten werkt op de lachspieren. Wie langer lacht, die langer leeft, hoop ik maar. Al zal daar vast nog nu.nl-waardig onderzoek naar moeten worden gedaan. Maar zelfs dan was ik helemaal niet van plan om mij te laten uitvaren in die zo geestgrondrijke Bollenstreek van makelaar Mens, ook te bekend van zijn praatprogramma Business Class waarvoor je als gast moet betalen om er je onderneming te mogen komen ophemelen. Een beetje commercie is nooit weg.

Over nu.nl-nieuws gesproken. Zeker ook nooit geweten dat een slecht gebit depressief maakt? Nou, de rekening van de tandarts doet dat zeker zo goed, dus ook dit bericht kunt u negeren. Maak u maar liever vrolijk over die bloemkool van bijna dertig kilo die in Newark is opgekweekt. De grootste ooit geoogst in de wereld. De Britse kweker maakt daar een sport van, het lukte hem ook al zulke records te vestigen voor ui, aardappel, biet en pastinaak . 

Zou er een pan bestaan waar de kool in past? 

Anders heeft de school van onze kleinkinderen nog wel haar "stempan" bechikbaar. Daar beginnen al die verkiezingen immers toch al op te lijken, op een stem pan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten