maandag 28 april 2014

varkenspret

















Doorgaans wordt het lieveheersbeest ingezet om plekken te markeren, waar de ene mens de andere te lijf is gegaan. Voor computers die willen voorschrijven dat je dat kevertje spelt als lievenheersbeest is alleen een moker goed genoeg. Wat weer bewijst dat, dat je iemands razernij en moordlust vrij gemakkelijk kunt opwekken. 

Of neem het korte lontje van de fans van Ajax. Die hebben na het voorspelde maar glansloze binnenhalen van het kampioenschap hun feestvreugde gekoeld op een manier die 212 aanhoudingen noodzakelijk maakte. Zij trokken een spoor van vernielingen en dupeerden de spoorwegen, die nu weer een paar wagons zullen moeten herstellen. Geen fijne mensen, die voetballiefhebbers. Vaak hebben zulke zwijnen ook nog robuuste honden zonder manieren. En dan moeten er weer andersoortige tegeltjes in het wegdek verwerkt worden.  

In Emmerich was het overigens een juffershondje, dat zijn kans schoon had gezien op de kade. Enge dunne poepjes, verraderlijk dicht onder de informatiezuil met gegevens over het hoge water en de natte kerk. 

Als het daar vroor en je over de Rijn kon lopen - voor het laatst in 1954 - gebruikten ze een varken als proefkonijn. Als dat niet door het ijs zakte, durfden de toen al niet meer zo lichte Duitsers ook zelf naar de overkant. 
De varkentjes van vandaag zijn heel gelukkig met de klimaatverandering. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten