vrijdag 11 april 2014

begrip

De Verkeersafzettingen B.V. dankt ons "voor ons begrip". Dat we juist helemal niet hadden, maar dat doet hier niet ter zake. Deze foto is genomen ter hoogte van het station in Arnhem. Het wordt vernieuwd, een proces dat al zolang ik me kan herinneren herinneren bezig is. Het schijnt dat ook nu de laatste fase is aangebroken, het bouwen van de ov-terminal, de einddatum nog steeds niet hardop uitgesproken mag worden. 

Maar de verlichte leus die de weggebruiker hier moet bemoedigen, slaat op het opknappen vn de Amsterdamsestraatweg, die vlak langs de Sonsbeeksijde van het station loopt. Dat is een drukke verkeersader, dus hier was haast geboden. Het heeft bij elkaar een goed half jaar gevergd, zodat dat de forensen die het vertikken de trein te nemen niet al te lang vreselijk moesten omrijden om het centrum te bereiken; wie Arnhem wilde verlaten werd veel minder in de weg gelegd.

Het bord had dus eigenlijk veel beter bij de blokkade na Papendal gezet kunnen worden, want  daarna moest je afslaan en langs Zoo en Openluchtmuseum proberen de stad te bereiken. 

Die route voerde eveneens langs wegopbrekingen, waarbij rioleringen en wegdek werden vernieuwd. Daar  is in een veel rustiger tempo aan gewerkt, het leek wel crisis. Dubbel zoveel tijd was nodig, en nog is het niet af. Maar de bestrating komt er nu weer in, dankzij een geautomatiseerde machine die een kant en klaar visgraatplaveisel kan neerleggen. Stratenmakers hebben we ook al niet meer nodig, je begrijpt niet hoe  het kan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten