zaterdag 12 april 2014

mooiste cadeau

Vandaag komt om nauwelijks kwart voor acht de eerste sms voor onze jarige binnen. De afzendster had twee dagen eerder al een uitgebreide kaart gestuurd en dacht dat ze daarmee als mosterd na de maaltijd kwam. Nu doet ze het bijtijds over. Zo grondig is hij nog nooit gefeliciteerd.

Maar op de dag waarop hij volgens haar jarig had moeten zijn, liep hij met mij door Spaarndam. Daar moet je nu een uur wachten op de volgende bus, maar het is wel een lijn geworden die de kernen Spaarndam, Haarlemmerliede en Halfweg verbindt. Van spoorstation tot spoorstation zelfs, wie had dat ooit kunnen denken. Grote blij, voor ons feestvarken, wel bijna zijn mooiste cadeau.

Ook oma was er vandaag al vroeg bij. Negentig zijn en je oudste kind wordt 67, ongelooflijk vond ze het, en reden genoeg om voor alle zekerheid maar meteen om acht uur 's morgens te bellen. Ze was de brillendokter, de verzekeraar, KPN en de Consumentenbond te vlug af, die trouwens met een email volstonden.

Treinenwinkel Wentink gaat hem binnenkort weer zien, al kon hij zijn "beweegbare wissels" al als geslaagde baanaanpassing verwelkomen. Hoeft hij niet meer jaloers te zijn op zijn kleinzoon, voor wie de Sint twee houten exemplaren uit Engeland importeerde. Onder de cadeaus ook een trolleybus, een recente special van Wentink. Heeft wel stroomafnemeers maar is verder niet elektrisch dus zal wel niet naar zolder mogen. Dat is dan weer fijn voor mij en mijn kleinkinderen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten