vrijdag 25 april 2014

mooie uitzichten

Na het bekijken van de kunstverzameling van Willem II hebben we nog tijd voor een wandeling door Dordrecht. Daarbij stuiten we op een kerk, die op deze donderdag de deuren wagenwijd heeft openstaan. Waardoor we dit zien: 

geen kerkbankjes noch preekstoel, maar een showroom voor de verkoop van keukens. Hier heeft het geloof in de vrije marktwerking het zichtbaar gewonnen van de opdracht aan het kerkbestuur om de kudde een fijn godshuis te blijven bieden. We lopen maar gauw verder, langs een vrouw die haar man nog even toeroept Ïk ga hier even kijken" voor ze wel naar binnen glipt. Ze hoort dus niet meer dat we die man, die misschien nog hoopt dat ze zich opeens toch nog voor kerkinterieurs is gaan interesseren, maar even uit de droom helpen. "Pas op, binnen verkopen ze keukens, hoor." Hij vat het sportief op, en gaat haar toch maar achterna.

Wij lopen verder en belanden uiteindelijk op het havenhoofd, met belle vue. Ze serveren er een drankje en bieden een fascinerend uitzicht op wél drukke scheepvaart, wat wij, gewend aan de gezapige rust van de Amsterdamse wateren, niet gewend zijn. Tijdens ons oponthoud komen niet alleen zes waterbussen langs, maar ook twee zesbaks duwboten boordevol steenkool, een paar rijnaken,  alsmede een pleziervarende stoomsleper. 

En dat terwijl we ook nog moeten letten op de pasgeborene op het terras die last heeft van krampjes en van een moeder en oma die trek hebben in bitterballen. Hem uiteindelijk tegen de zon in laten kijken helpt ook al niet om hem stil te krijgen. 

Gelukkig arriveert dan Bram op het terras. Ook opvallend, omdat hij vervoerd wordt in het frame van een boodschappenkarretje waarin een mand met comfortabel kussentje, dat uitneembaar blijkt. De verzorging ligt geheel in handen van een baasje, ook al op leeftijd, dat liefdevol tot hem spreekt in troeteltaal en uit de mand ook nog een drinkbak en een waterfles tovert, alsmede een verpakking verwen-voer voor seniorhonden. Bram, inderdaad niet meer zo heel mobiel, toont zich dankbaar voor de uitgebreide verzorging door zijn mantelzorger. Die zijn jasje wel even over het karretje heeft gehangen en een lekker biertje heeft besteld. 


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten