maandag 7 april 2014

lomp

Komend weekeinde speelt zich in onze straat een triatlon af. Tijden geleden hebben we daarvan al bericht ontvangen. Of we onze auto's uit de weg willen zetten, want er moet gedraafd en gefietst worden. Het zwemmen doen ze in bad Klarenbeek.

Als dat maar goed gaat, denk ik dan. Fietsen en auto's die bij ons de heuvel af komen, ontwikkelen gevaalijk hoge snelheden. Onlangs heeft dat het leven gekost van het roodwitte geleidingshekje, dat aan de overkant van de bocht de verkeersstromen juist bergop  tussen rechtsaf (naar het zwemb) en rechtdoor (naar het ziekenhuis) in goede banen trachtte te sturen. 

Als gevolg van dit ongeval missen we nu ook de dinosaurus met kinderwagen, die onze wandelingen opvrolijkte. 

 De schuldige lomperik met auto kon overduidelijk zijn stuur niet houden, en reed rechtdoor, het perk over, de andere weghelft nemend, en de stoep opschietend. Daarbij het hekje met dino onverhoeds van achteren rammend. 

Het enige waar we blij mee mogen wezen is dat er verder geen menselijk letsel te betreuren viel, of het moet de schade zijn geweest die aan het ego van de overmoedige zichzelf gruwelijk overschattende automobilist is toegebracht.

Een nieuw maar dinoloos hekje staat er inmiddels, hopelijk niet in de weg van de horde vrij baan eisende tratlondeelnemers die er straks aan komt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten