zondag 20 april 2014

rijke oogst


Gelukkig bloeit hij lekker lang door, de KerriaJaponica die we hier hebben betrapt in wel zeer uitbundig paastooi. Hier hebben we zelf niets aan hoeven doen. Ook de eigenaren beperken hun tuininspanningen tot het bestrijden van overtollige klimop. 

Bij onze nieuwe buren is op Goede Vrijdag  radicaler werk verricht. Op de stoep verscheen een takelwagen, die een compacte graafmachine omhoog hees en voor de deur afzette. Het apparaat reed daarna door de openslaande deuren naar binnen, het huis door, en aan de achterkant weer naar buiten. Daarna kon het werk in de achtertuin beginnen. Achtergebleven knoesten en wortelgetellen gingen er in massa uit. De van oorsprong schuin aflopende grond werd omgetoverd in vlakke terrassen, zodat er straks uitgerust kan worden.

Nog is alles kaal, maar de graafmachine is alweer huiswaarts. Wat het voor onszelf ook wel weer gemakkelijker maakt om per fiets ons huis te verlaten. Leuk om door de buurt te rijden, op zoek naar aantrekkelijke beplantingsplannen. Hier een voorbeeld van een tuinvullende Magnolia Stellata. Die is nu jammer genoeg al weer uitgebloeid, maar stond er wel erg mooi bij. En toch weinig onderhoud vergend.

In onze eigen voortuin een witte sierkers, nog jong. Wordt streng bewaakt door een papiercontainer die niet meer boven mag komen. Zelfs half gevuld nog bereid zijn eigenaar het resterende stuk berg af te sleuren. We lezen ook teveel kranten,natuurlijk. 
Achter: hebben we een pruimenboom, met vijf hoop gevende vruchtbeginseltjes. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten