zondag 24 november 2013

vreemd luchtje

 


Zit je alweer een paar jaar gelede achter een koffie in de kantine van Ikea in Haarlem, wordt je aandacht getrokken door stickers op de ramen. "Onze ramen zijn op slot vanwege hygiëne regels en de air conditioning".

De afdeling publieksoorlichting zal daar toch grondig over nagedacht hebben. Nou, ik ook. Waarom waren ze zo volledig? Zou het niet genoeg geweest zijn de airco de schuld te geven voor het dichthouden van de ramen? Of zouden de Haarlemmers alleen een kantoorgebouw in de voormalige Veerpolder in durven gaan als ze zeker weten dat de buitenlucht buiten gehouden wordt?

Wonderlijk, want het binnenklimaat lijkt me toch veel bedreigender voor de gezondheid. Al dat spaanplaat, al die formaldehyde! Of zou het de koffie uit het restaurant zijn? De geuroverlast van koffie en wijn was er dertig jaar eerder per slot van rekening ook oorzaak van dat Albert Heijn zijn branderij en bottelarij op basis van de milieuwetgeving moest opdoeken in de oude woon- en werkgebieden in Zaanstad. Naar een echt industrieterrein ermee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten