donderdag 14 november 2013

partijbroodje

Nee maar, daar meldt de PvdA zich toch nog bij het oud-lid. Daar zag het wekenlang niet naar uit, heel wat cynische grappen waren er al over gemaakt.

Door de afvallige zelf, die de uitruil van zorg, cultuur en onderwijs tegen een paar peperdure soldatenspeeltjes niet te verteren had gevonden en haar lidmaatschap na bijna veertig jaar had opgezegd. En door lezers van dit blog, die ook wel een beetje medelijden hadden met de naïeve vrouw die haar beste jaren voor de betere zaak gegeven had, en zich nu gedumpt had.

De stap was een schok voor haar kinderen, die hun moeder zoveel jaren hadden moeten missen. De familie Nyborg uit "Borgen" was hier niets bij. Maar van die partij, waar ze al die jaren zoveel van geslikt had, zou ze vast nooit meer iets horen, was ieders verwachting. 

Dat blijkt dus anders te liggen. En dat een weekje nadat de Kamercommissie, de PvdA incluis, voldoende groen licht heeft gegeven voor het gaan smijten met miljarden voor een straaljager die alleen nut heeft als we er nucleair wapentuig mee willen gaan afwerpen. De JSF moest het daarom worden. Maar dan wel zónder nucleaire taak, vond de Kamer bij nader inzien last hebbend van misplaatst moreel besef. Had dan een goedkoper toestel uitgezocht, zou ik zeggen. Mij onsympathieke politici gaven er nog de typering "vliegende Fyra" aan, maar die waarschuwing heeft ook al niet geholpen. Wij gaan er nog lelijk mee het schip in, vrees ik.

En nu wil de PvdA dan zoete broodjes gaan bakken met de afvalligen. Uitgenodigd zijn we voor een avondbijeenkomst met broodje in het Kamergebouw. Er is niet veel meer dan twee uur voor uitgetrokken, zodat we allemaal weer op tijd thuis kunnen zijn. Dan hebben we vast en zeker te horen gekregen dat de gegeven zekerheden genoeg waren om niet uit de coalitie te hoeven stappen. Stoom afblazen onzerzijds is zinloos, dat is wel duidelijk. Tot een verzoening zal het dus wel niet meer komen. Moet ik er eigenlijk nog wel heen?

Jammer genoeg lees ik nu ook dat een opstand binnen de fractie tegen Teeven gesmoord is met de belofte dat de strafbaarstelling van illegalen van tafel zou gaan. Een belofte die nadat Teeven de motie van wantrouwen overleefd had helemaal niet bleek te zijn gedaan door de fractieleider. Nee, ook dat is geen goed bericht.

Zal ik me dan maar laten opbeuren door het bericht dat Nederland uit de recessie is?! Nul komma een procent groei, voor het eerst in een jaar, laten we er maar blij mee zijn. Ook al moppert de Rabobank dat Nederland armoedzaaier in de Eurozone wordt als Rutte II op de huidige weg doorgaat. Kijk in de spiegel, Rabobank. Dan zie je een bank met tonnen Libor-boter op zijn hoofd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten