zaterdag 16 november 2013

paardenvoetjes

"Even wuiven, misschien?" Gevleugelde woorden, vandaag uitgesproken door Sinterklaas in eigen persoon. Hij komt aan in Groningen, bij waarnemend burgemeester Ruud Vreeman.

Die zingt nu mee over de paardenvoetjes, trippeltrappeltrippeltrap. De burgervader doet reuze zijn best, al kan hij natuurlijk niet tippen aan de keurige uitvoering die we ons nog herinneren van onze kroonprinses nog voor ze dat was. Koninklijke dictie en een concertstem die ze vast met hulp van tante Marijke die tegenwoordig Christina heet ontwikkeld had..

Daar heb ik nog een bekertje van, van Marijke. Ook de mooiste pop van het land had die naam gekregen. De kop was van klei, en door intensief gebruik sleet het neusje aandoenlijk weg. Ook het lijf verging, maar dat werd opgelost door een breiende moeder die ook nog wel oude nylons en een aan repen geknipte onderrok had om als vulling te dienen.


Een ons bekende Marieke vond haar naam een tijdlang ook niet presentabel, en liet zich liever Barbara noemen. Maar inmiddels heeft een echte Barbara haar intrede in onze extended family gedaan. Haar tweede naam is Margarida, en dat is fijn als je een Portugese oma hebt. De andere woont in Doesburg, en ook daar komt Sinterklaas elk jaar per boot gewoon weer aan. In de Bijenkorf in Arnhem was zijn paard al dagen geleden bezig de laatste uitverkoopjes op de kop te tikken. De winkel gaat per 1 januari dicht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten