woensdag 20 november 2013

pantoffeltje

De man die nu in de tuin van onze buurman een fotootje maakt weet, dat hij pas kans maakt als de deadline voor vandaag verstrijkt zonder beklonken verkoop. En dat de koper twee rechterhanden zal moeten meebrengen. En dat wij als buren dan voorlopig wel even wat lawaai zullen moeten verduren.

De woningmarkt biedt hier wel weer enig perspectief, er zijn nog een paar andere belangstellenden en wij zijn benieuwd wanneer het getimmer hiernaast daadwerkelijk gaat beginnen. Ondertussen is het paard van Sinterklaas vannacht toch maar mooi niet door het dak gezakt, bij zijn nuttige werkzaamheden in onze wijk. In mijn pantoffeltje trof ik 

vanmorgen zowaar een hondje aan. Van chocola weliswaar, maar de Sint houdt tenminste van mij. Hij kent mijn grootste wens.
regenboogpaarden nog niet voorhanden
witte pieten al evenmin

Heerlijjk, als je nu al weet dat je nooit naar het verzorgingshuis zult hoeven, en gewoon thuis tot seniliteit kunt, mag, moet vervallen. Op de radio deze week deprimerende reportages over de ouderen die dachten prettig te wonen onder zorgende vleugels. Een misrekening. Hun huizen moeten dicht. Op korte termijn al te verwachten. Grote onrust en groot leed, Het management komt niet in opstand, het management werkt mee. Het management "neemt zijn verantwoordelijkheid" en laat de bewoners in de steek.

Gelukkig gaat de FNV dezer dagen wel de barricaden weer op, en zo hoort het ook eigenlijk. Lekker ouderwets, toen er nog wel eens gestaakt werd voor meer loon of meer vakantie. Alleen moeten we in ouderwetsigheid toch niet meteen ook weer zover doorslaan dat op het Binnenhof actie wordt gevoerd tegen dokter Corrie en haar seksuele voorlichting die zich richt op onze basisschoolleerlingen. De dokter maakt dat er wat te lachen valt en geschokte ouders vinden dat de regering onmiddellijk moet ingrijpen.

Kijk, daar windt Knorrie's krantje zich nu over op. Zóóó jaren vijftig! Moraalridderij uit dezelfde doelgroep die mazelenvaccinaties verboden acht, met een wereldwijd verspreide epidemie tot gevolg. Laten ze zich daar toch eens schuldig over voelen. En laten ze blij zijn dat de schooltelevisie hun kinderen bijschoolt over gewichtige thema's die anders verzwegen zouden worden. De staatssecretaris heeft inmiddels zelf gekeken, en is het met de Knorriekrant eens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten