zondag 17 november 2013

gevloerd

Vrijdagavond. Etenstijd. De meest geschikt tijd om de mensen eens even rustig te bellen. Daar heb je Veronique van de Rabobank. Kent u onze app al?

De voordelen ervan legt ze ons anders graag even uit. Na de eerste keer inloggen met je random-reader heb je hem nooit meer nodig en ben je voor altijd klaar. Kan je meteen gaan overboeken. Wie wil dat nou niet? En zo hartstikke veilig.

Aan internetbankieren kleven nogal wat bezwaren, zoveel is zeker. Dat gedoe met je pas invoeren en toegangscode intikken en dan je pas invoeren en betalingscode intikken hoort daar zeer beslist bij. Maar veel bezwaarlijker vinden wij nog altijd de onveiligheid van het systeem. De banken, aanvankelijk nog schuldbewust als derden je rekening plunderden, hebben het risico inmiddels bij hun  klanten gelegd. En het mobiele bankieren is onbetrouwbaarder, is wat wij er ook nog van weten.




natrappen onsportief


Daar komt het nieuws bij dat inlichtingendiensten als de NSA ook onbeschaamd toegang hebben tot ieders financiƫle gegevens, als ze dat willen. Dus wat nou, veilig. Maar op onze reactie richting Veronique dat wij haar optimisme over de veiligheid van de app niet delen, staat ze met de mond vol tanden. We bevelen haar aan het recente nieuws nog even na te lopen.

Kritischer familieleden die hier getuige van zijn wijzen nog feller dan wij het mobiele bankieren af. En verbazen zich, dat het Libor-woord in ons gesprek niet ter sprake is gekomen. Nou hadden we eens de kans te schamperen! Maar natrappen terwijl het slachtoffer al op de grond ligt, dat stuit ons tegen de sportieve inborst. We vinden het al erg genoeg dat Veronique op haar vrije vrijdagavond moet overwerken om de bank er weer bovenop te helpen. Voordat die honderden miljoenen van de opgelegde boete eens bij elkaar ontfutseld zijn aan de cliƫnten moet er nog hard gebuffeld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten