woensdag 13 november 2013

natte voeten

Ook in 2013 mag het graag regenen in Londen. Toch treffen we stralend weer op deze zondag waarop we over Parliament Hill lopen. Een geliefd park voor vliegeraars en wandelaars met of zonder hond(en).
 
En ook hier strekt de dierenliefde zich uit tot en met de gevederde vrienden. Net als in Amsterdam hebben verdwaalde parkietachtigen bezit genomen van de bomen en kwetteren ze er in familieverband lustig op los. Maar er zijn ook vogels die kunnen zwemmen. Daar is een speciale vijver voor. Met instructies aan het publiek om alarm te slaan, zodra sprake is van overstroming. We zien ze voor ons, de benarde zwemmertjes in opeens veel te diep water!
 


Voor ons als Arnhemmers toont de parlementsheuvel grote gelijkenis met onze eigen Hoogte 80. Ook die heuvel gunt een royaal uitzicht over de stad, al is-ie dan twintig meter minder hoog. Elk jaar is het de plek voor een drukbezocht theaterfestival. Maar in omvang wordt dat park heel erg ruim overtroffen door het Londense. Als we het na onze terugkeer opzoeken op de plattegrond valt het weer in het niet bij de omvang van de wereldstad zelf.

Kennelijk wil iedereen hier wonen. Dat moet dan ook wat kosten. Torenhoge huur- en koopprijzen, die onbereikbaar zijn voor starters op de woningmarkt. Zodat serieus heil verwacht wordt van een aanmoedigingspremie, waar je eigenlijk alleen maar weer een verder oplopen van de prijzen moet vrezen. Hier geloven ze ook nog in vastgoed dat zijn waarde vasthoudt. En als we de dag erna winkeltjes kijken "in de stad" gaan we ook Liberty even in, waar mrs. Slocombe die wij nog kennen van "Are uou being served?" nog aan het werk was, gebukt gaand onder een hoog piramidevormig zilveren kapsel. Op een van de verdiepingen in haar warenhuis lagen opgerolde karpetten op ons te wachten, maar hoewel het natuurlijk een koopje was voor een ronde 56.000 pond, zagen we toch maar van de koop af om redenen van te weinig ruimte in de rugzak.


vreemd genoeg zijn er nog genoeg Britten die in Londen kunnen winkelen op een doordeweekse maandag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten