vrijdag 29 november 2013

gegeten en gedronken


Nee, zoals Bakker Boer bolussen bakt, daarvoor kom je voor je plezier uit Arnhem naar Goes. Gelukkig dat oma daar woont, zo kom je er nog eens.

Zelfs de Hairy Bikers  hebben wel eens in hun kookprogramma op de Britse televisie laten zien hoe ze les kregen in het maken van de Zeeuwse versnapering. Deze keer laten wij aan oma de fotografische bewijzn zien dat wij zelf net in Engeland zijn geweest en er pubfood hebben genuttigd.

Daar kijkt zij er wel van op. Het ziet er toch een beetje raar uit, oordeelt ze. Dat de Britten tegenwoordig ook van lekker eten houden is een verworvenheid van de laatste jaren, zij verdenkt ze nog van  oude gewoonten..Veel groene erwten, witt bonen in tomatensaus. Er is veel bijgeleerd. Met kookprogramma's word je tegenwoordig doodgegooid, maar zij bekijkt die niet.

Hoewel ook heel Holland inmiddels bakt naar Brits voorbeeld. Maar wij werden door onze Londenaren meegenomen naar een al eeuwenlang bestaande pub in Hampstead en daar hebben ze geen Franse of andere liflafjes nodig. Wij denken ook dat ze voor hun vindingrijke lichtinstallatie geen keuringsdienst over de voer hebben gehad sinds het gaslicht er is afgeshaft. Dit kon je er eten:

op leisteen geserveerd

en je biertje en de maaltijd werden bijgelicht op deze wijze:

 
 
Ooit kon je, maar dat was vroeger, uit Engeland per veerboot terugkomen in Vlissingen. Nu gaan we er met oma een boulevardje pikken en de vrachtvaart bekijken. De loodsbootjes hebben het druk. Wij zijn op haar advies in restaurant De Leugenaar beland. Ze kiest een salade met versgebakken  tonijn, voor haar ook geen alledaagse kost, al is het geen pubfood. Net op tijd weer thuis voor de zangclub. Wij gaan op weg naar huis, bolussen brengen naar onze (klein-) kinderen.          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten