donderdag 23 januari 2014

winkeldochters


Vandaag gaan we het maar eens hebben over winkeldochters. De winkeliers zijn er heus wel blij mee. Als ze tenminste van vlees en bloed zijn.

In de BloemenwinkelMet beprak ik met de zus van de jonge moeder en oma afgelopen vrijdag de naam van Fiep, die toen net geboren was. Een roze boodschap op het raam maakte dat wereldkundig. Geen klant verzuimde te feliciteren. Fiep is een minder gangbare naam dan Tess, volgens de berichten van diezelfde week is dat de popullaiste meisjesnaam in Nederland. Sam was in het afgelopen jaar de meest gegeven jongensnaam.

We hadden al een jong Fiepje in onze kennissenkring, toen de 150.000ste Arnhemse inwoner in oktober 2012 werd geboren en ook een Fiep bleek te zijn. De ouders vertelden toen dat ze hun dochter met deze bijzondere naam hadden vernoemd naar Fiep Westendorp, bekend van Annie M.G. Schmidts Jip en Janneke en andere knusse tekeningen bij haar werk. Zoek de ooievaar:





























Maar ook de winkelier die het naast de stoffenwinkel van "Malle Marietje" volhoudt met de verkoop van verf, gereedschap, onderdelen en tuinplanten is dol op zijn dochters. We konden er dan ook een paar dagen niet terecht, want de dames waren jarig. Zoek Knorrie niet.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten