dinsdag 14 januari 2014

kunstoog

Daar heeft de Tweede Kamer dus een stokje voor gestoken. Net als de Knorriekrant vond die dat het kabinet adviezen gewoon serieus moet nemen. En dan nu nog even het vervolg op het oudejaarsvuurwerk, waarvan onze kleindochter heel erg genoten had voordat ze er heel erg van geschrokken was. Omdat er een vuurpijl ontplofte precies op ooghoogte, tegen het raam waarachter ze met haar moeder nog even nagenoot voordat ze zou gaan slapen.

Van de week kwam de vijfjarige uit school met een werkje dat je gemakkelijk zou kunnen duiden als haar verwerking van de gebeurtenis. Al was het natuurlijk gewoon een opdracht aan de kinderen geweest om maar eens een mooi plakwerkje te maken over het  Oudejaar. Zo ziet het hare er uit:


Vooral het nuttige gebruik van satéstokjes en versierlintjes geeft er een grappig 3D-effect aan. Oma vond het prachtig, dat spreekt vanzelf. En was blij met het oog voor kunst dat voor een kunstoog gespaard was gebleven. Ook in haar tekeningen verraadt zich de artistieke invloed die de kleindochter van haar andere oma meegekregen heeft. Ze tekent graag, veel en mooi..En wat te denken van haar commentaar toen ze voor het eerst het beeldje zag dat we omwille van onze 65-ste verjaardag in huis gehaald hadden, toen ze zelf nog drie was. "Kijk, die zijn samengeslurfd!", typeerde ze. Dat woord gebruiken we nog vaak.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten