vrijdag 24 januari 2014

duikvlucht


Alwéér slecht nieuw over de JSF. Tiktijd heeft het dan niet over het Junior Song Festival van de Avro. Maar over dat vlieg tuig dat Knorrie in het verkeerde keelgat is geschoten. Nou blijkt-ie ook al niet tegen raketinslagen en onweer te kunnen. En de software is vooralsnog knudde.


software nog knudde
Het is de rapporteur van het Amerikaanse ministerie van oorlogszaken zelf, die de tekortkomingen aan de kaak stelt. Het gaat nog zeker wel een jaartje extra kosten voordat die verholpen zijn. 

En het gaat ook heus nog wel meer kosten dan de vierhonderd miljard dollar die er nu al in gestoken zijn. Zeventig procent meer dan twaalf jaar geleden toen er aan begonnen werd nog was aangenomen.

De Joint Strike Fyra is, wordt, blijft een rampzalig project. Tiktijd is nog steeds ontsteld over de draai die de PvdA daarin heeft aangedurfd. Benieuwd hoeveel krakkemikkige kisten Nederland straks voor de gereserveerde centen nog zal kunnen aanschaffen. Zevenendertig zullen het er wel niet meer worden. .

Onze eigen minister van oorlogszaken is door het nieuws hoegenaamd niet van haar stuk gebracht. Dit valt gewoon onder de risico's die je mag verwachten, sust ze ons. Eens kijken hoe lang ze daarmee wegkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten