zaterdag 25 januari 2014

tuttut

En dan nu weer duizend mensen extra weg bij de Rabobank. Komt door het internetbankieren, zeggen ze. Toen ze nog fatsoenlijk waren deden ze dat inkrimpen volgens de wetten van het natuurlijk verloop.

We schrikken echt nergens meer van, zo langzamerhand. De hoogste ambtenaar op het ministerie van justitie wordt nu dan na jaren toch strafrechtelijk tegen het licht gehouden. Al die tijd ketsten beschuldigingen over kindermisbruik af, maar nu hij met pensioen is krijgt hij er toch nog last mee. Zijn minister mag van de Tweede Kamer niet eens meer fungeren als rechtsbijstandsverzekering.
 
Dan hebben we het deze week ook nog druk gehad met het herinvoeren van het vousvoyeren, in een wanhopig poging het wederzijds respect in Nederland weer terug te brengen. Levendig staat me nog voor de geest hoe een diep beledigde treinpassagier de Belgische conducteur erbij riep, om te melden dat de medepassagier met wie hij het aan de stok had gekregen onbeleefd was geweest. "Il m'a dit tu! Il m'a dit tu!! Il m'a dit tu!!!!" Een erger misdrijf leek ondenkbaar. De conducteur bleef kalm.

En tenslotte geven we het nog maar even door, want dan kunt u er desgewenst nog heen: oud-burgemeester Bert Bruin van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, hier geafficheerd als oud-locoburgemeeter van Haarlem, opent op vrijdag 31 januari zijn Holland House waarin je kan eten, drinken en logeren.  Als het af is, wat nu nog niet het geval schijnt te zijn. De Nederlandse ambassadeur komt het lint doorknippen.

Net als Bruin vaak deed even een tripje naar Mutare in Zimbabwe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten