donderdag 9 januari 2014

vissen gered

Kankerpitten zijn het, verenigd in het verliezen van alle vertrouwen in "de" politiek. Alleen die eenpersoonspartijpoliticus uit Venlo spreekt nog aan. Dat wordt kristalhelder, op deze een na laatste dag van een weekje Klarendalreportages op de radio. Arnhem in het nieuws!

Maar de wijk stond pal voor de Koikarpers van de overleden buurtgenoot. Een vijver vol hobbyvissen, daar ging het om. Eigenlijk moesten ze opgeruimd worden, maar dat zou hun dood betekenen. Omdat ze in staat van winterslaap verkeren. Ze zwemmen wel, maar eten niet, horen wij luisteraars. De hele buurt kwam voor de nabestaande dieren op, en nu mogen ze in hun vertrouwde water blijven tot de winterslaap voorbij is.

En de Klarendallers hebben er de Haagse politicus die hun wijk geadopteerd heeft niet eens bij nodig gehad, grinniken ze. Staat u nu op het verkeerde been? Want nee, die is het niet. Het is D 66-er Alexander Pechtold. Daarmee hebben ze in Klarendal toch een streepje vóór bij de erkend meest bekwame  oppositionele politicus van Nederland gekregen. Ach, beseften ze het maar. Straks de gemeenteraadsverkiezingen, en de PVV doet ook dit keer weer alleen in Almere en Dn Haag mee. De Klarendallers maken het zich gemakkelijk, zij stemmen niet mee.

Job Cohen, ook zéér bekwaam, maar geen Haagse politicus meer.
Hier met Astrid Joosten bij de manifestatie "Een Ander Nederland",
een gestrande poging tot verbinden met SP en Groen Links

Geen opmerkingen:

Een reactie posten