zondag 26 januari 2014

opgewekt

Er was nog een grap van gemaakt, of Samsom graag korte antwoorden wilde geven. En daar kwam de eerste scherpe vraag al, aan de zwaarbeproefde PvdA-leider wiens charisma nu ook al door de grote Adri Duivesteijn in twijfel was getrokken. Had hij nog wel een beetje vertrouwen in de uitslag van de komende verkiezingen? "Ja." Korter kon het niet.

Het zaaltje in het verzorgingshuis in Malburgen, een van de vier Vogelaarwijken van Arnhem, puilde uit voor de slotmanifestatie van weer een campagnedag. De vrijwilligers waren deze zaterdag in twee sessies uitgezwermd. Dat doen ze meestal elke maand wel een keer, om de kiezers aan te spreken door aan te bellen, gewapend met een roos en foldermateriaal. Deze keer geassisteerd door kamerlid Keklik Yucel en de lijsttrekker voor de Europese verkiezing, Paul Tang.
v.l.n.r. Marien Lauwers , lijsttrekker Arnhem, 2e Kamerlid
John Kerstens, Europa-lijsttrekker Paul Tang



Diederik Samsom zelf was in Nijmegen aan de slag geweest, waar hij in twee uur tijd maar liefst bij vier deuren was lang geweest. Daar had hij kennelijk wat meer tijd genomen voor zijn antwoorden. "In dat tempo schiet het niet echt op," erkende hij. "Maar een negatieve stemming ontmoet ik nergens. Na de eerste tien seconden snappen de mensen ons wel."


 De ervaringen van Keklik Yucel waren  wat minder plezierig geweest, hoorde ik van Knorries man, die nog wel lid is en daarom mee-canvast voor twee.
                                                
Het Kamerlid van Turkse komaf (foto links, midden) was gestuit op een paar raszuivere PVV-Arnhemmers. Zij zagen de buitenlanders het liefst opgerot, en zeiden dat recht in haar gezicht. "Ze moeten die treinen (bedoeld was richting Auschwitz- red.Tiktijd) maar weer laten rijden."

"Daarmee doet u mij pijn." protesteerde ze op de meest beschaafde manier. "Dat is ook de bedoeling," reageerden de lomperiken.


fractievoorzitster Martien Lauwers presenteert de
uitkomsten van 20 maanden buurtbezoek in Arnhem  
 
Maar de PvdA-Arnhem gaat, de favoriete term van de fractievoorzitster, zich "hard maken" voor terugkeer van de prullenbakken in het straatbeeld, zodat ook Malburgen er schoon en veilig bij kan blijven liggen. En voor werkgelegenheid, dat ook natuurlijk. Voor sociale cohesie, en meer stageplekken met name mede voor studenten met uitheeme voor- en/of achternamen. 

Van de ervaringen met twintig maanden aanbellen was een mooi pamflet gemaakt, waarin voor elke bewerkte wijk was aangegeven hoe de bewoners denken over de positieve kanten van hun wijk - groen! rustig! kindvriendelijk! - en welke verbeterpunten zij zien. Parkeerdruk te groot, verkeerveiligheid te gering, inbraken te talrijk. Lauwers  hanteert de uitkomsten met de gemeenteraadsfractie als handige leidraad bij het raadswerk. Het leverde een mooi artikel in de Gelderland in de zaterdagkrant op.

canvasploeg met voorzitter Spekman (wit hemd, handen in zakken)
rust in 2012 alvast uit in openbaar groen

De arme Samsom moest met de andere kopstukken nog nablijven voor de borrel. Wij konden wel meteen weg, naar ons warme huis waar geen luidruchtig bandje speelde. Maar die druilerige regen, kan de PvdA daar nou niet eens wat aan doen?










Geen opmerkingen:

Een reactie posten