woensdag 29 januari 2014

niet is het beste

Altijd weer een genot, de lokale krant te lezen. De verplichte 'regionale invalshoek' leidt er vandaag toe dat we alles kunnen lezen over het grote zeslandentoernooi op rugbygebied, dat weldra gaat beginnen. Interessant voor de liefhebbers van het ruige spelletje in Britse buitenlanden als Engeland, Schotland, Wales, Ierland. We kennen trouwens ook een Londenaar die van het Kerstmannetje een jack in de uitbundige clubkleuren van de geduchte Warrington Wolves heeft mogen ontvangen. De essentie van het artikel in de Gelderlander is dat een regiogenoot - nou ja, uit Zeewolde, dat is toch bijna Gelderland - die meespeelt in het Schotse team NIET gaat meedoen. Hij luiert met een dubbele beenbreuk op de bank.

De andere nieuws-jagers van de krant ruimen een flink deel van de nog resterende kolommen in om te melden dat er geruchten gaan over hoogbouw op de plek waar vroeger de gemeentewerf was gevestigd. Hoogbouw! Het was al zo dwaas twee kantoortorens
het silhouet van de stations-buurt te laten verpesten. En dan nu het prachtige landelijke Klarendalpark opofferen? Zijn ze gek geworden, daar op het raadhuis?

Daarna kan krantenruimte gevuld worden met De Ontzenuwing van de geruchten. Dat wil zeggen de wethouder weet van niets. Ja, een huis of tien zou er makkelijk gebouwd kunnen worden, dat natuurlijk wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten