maandag 9 december 2013

spelletje

Hoogmoed komt voor de val. Maar nu PSV in eigen stadion door Vitesse is afgedroogd met 6-2, zijn ze niet meer te houden. De trainer van Vitesse hoopte nog lang te kunnen doorgaan met van week tot week en van wedstrijd naar wedstrijd toe te leven. Met niet naar de positie op de ranglijst te kijken. Gewoon stug doorgaan. Nog achttien wedstrijden te gaan in de competitie.

Maar de jongens en de krant denken daar ander over. Nu al vijf weken aan kop, daar mogen ze toch eindelijk wel eens hardop blij mee zijn? Het K-woord uitspreken? Zeker nu ze die over het paard getilde "godenzonen" van Ajax al zo lang netje op twee punten afstand houden. Ja eerlijk, ze willen eigenlijk best wel graag kampioen worden nu we het zo vragen.

Het is de euforie waarmee de voetbalkenners dezer dagen hebben gereageerd op de loting voor het wereldkampioenschap, dat er ook weer aankomt. We gaan beginnen tegen Spanje, en zijn alweer vergeten dat we met grof spel smadelijk verloren hadden in de finale van de vorige EK-aflevering.

"Een gunstige loting", is het oordeel van de meeste lezers van de Gelderlander. Eindelijk eens zinnig commentaar van Van Gaal: "En van Australiƫ hebben we nog nooit gewonnen."

Hij ziet de bui al hangen. Laat het hem en ons een troost zijn: het is maar een spelletje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten