woensdag 18 december 2013

oudt en jong

Dat liep met een sisser af, daar in de Eerste Kamer. Wij waren op onze vrije reizen door Nederland - ook eerste klas, sommige luxe moet je jezelf permitteren - niet verder gekomen dan Lammenschans. Een dagje Leiden in plaats van Den Haag, derhalve. Al hebben we 's avonds de afloop nog even als live debat op ons computerschermpje gevolgd.

Het was een beschamende vertoning van de chambre de réflexion, vonden we. Ze hadden net anderhaff uur rookpauze gehad toen wij inschakelden. Het was meteen hun grootste grief. Ze verweten Duivesteijn dat hij door de op crisis beluste pers was besprongen en hen daardoor nog eens extra had laten wachten. Maar ook de minister kwam maar niet opdagen om het debat af te maken. De bejaarde politici wilden huiswaarts, het was allang bedtijd.

Knorrig weigerden ze de PvdA nog meer schorsingstijd toe te staan. Die had al geschorst en verlengd en was nog niet besloten, zogenaamd. Dat bleek geen enkel probleem meer toen er gewoon werd verder vergaderd. Duivesteijn verklaarde zich tevreden met de toezeggingen van de minister. En die was tevreden omdat er geen extra geld bij hoefde. De PvdA kon, ik neem aan in het vijandige ochtendblad, weer eens "draaien" verweten worden, hoewel de schuldige volhield eerder nog helemaal geen standpunt te hebben ingenomen. Dan kan je niet eens draaien, al zou je willen. En dat Balkenende de werkelijke draaier was,heeft Tiktijd al eens uitgelegd.

station Arnhem klaar voor de Kerst

Maar goed, wij genoten gisteren van een kraamvisite met roze beschuit, en vielen 's avonds pannekoekenhuis "Oudt Leyden" binnen (spelling is een afspraak,leerde ik op school al). Het was onze palacinkedag, waarmee we nu alweer 21 jaar de verjaardag vieren van de oma van onze kinderen nu ze dat zelf niet meer kan doen. In de laatste jaren van haar leven verwende zij haar kleinkinderen met zulke ijstraktaties van de diepvriesman, maar je kan ze ook zelf maken, of  in geval van nood laten maken desnoods. Hoe dan ook: we feliciteerden haar met haar twee kinderen, twee schoonkinderen, vier kleinkideren met aanhang, en haar zes achterkleinkinderen. En station Arnhem is nu bijna klaar. De banken zijn geveegd.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten