dinsdag 17 december 2013

man van het jaar

D-day vandaag. Adri Duivesteijn senator voor de PvdA, geeft de Eerste Kamer weer eens een sleutelrol in de Nederlandse politiek. Stemt hij tegen het woonakkoord, dan valt de steun weg voor het pensioenakkoord, en mogen we er op rekenen dat het kabinet valt. Want de VVD schijnt de hypotheekaftrek eigenlijk nog steeds niet echt kwijt te willen.

De nieuwe premier is bij dit scenario ook meteen bekend, want heer Wilders is gisteren door het publiek gekozen tot politicus van het jaar. En hij gaat ook al een tijdje aan kop in de peilingen. Dus dan ontkomen we niet aan een echte beurt voor hem in de landspolitiek. Gelukkig hoeft Beatrix hem dan niet meer op haar bordes te gedogen.


De journalisten hadden een voorkeur voor de onkreukbaar ogende rustige Dijsselbloem, en dat is de man die in binnen- en buitenland tenminste wat doet aan de crisis. Waarom slagen die journalisten er toch nog maar steeds niet in de ogen van het volk te openen voor de one-manshow van de peroxide grootverbruiker? We mogen vurig hopen dat zelfs Duivesteijn ons land geen Wilders wil aandoen, al vindt hij dat de corporaties niet geplukt moeten worden maar de bouw uit het slop moeten gaan trekken.

De vorige keer dat iemand opriep ons land te behoeden voor een rol voor de PVV was in Arnhem, op het gedoogcongres van het CDA. Hirsch Ballin sprak toen voor dovemansoren, nou ja, twee derde va de christendemocraten zagen anders dan hij wel wat in een constructie waarin ze na al die jaren Balkenende toch nog mee konden blijven regeren. Inmiddels zitten ze toch op de reservebank en laten ze zich niet betrekken bij al die tussentijdse akkoordjes waar de regeringscoalitie de oppositie bij nodig heeft om in het zadel te blijven. Nergens aan meedoen legt geen windeieren, hebben ze van de PVV geleerd. Eens kijken of Duivesteijn die rol ambieert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten