maandag 30 december 2013

kenners

Van de Nationale Wetenschapskwis hebben we dit keer in onze huiselijke kring niet veel gebakken. Volgens ons zijn de goede vragen op. Onze erkende alfa scoorde nog het best, naar eigen zeggen door een gelukkige hand bij het kiezen tussen antwoord a, b of c.

De topscorer had toch al een ongekende succesdag, want ook van de Top 2000 wist hij eerder zowaar zomaar een paar namen thuis te brengen. Zijn kinderen hoefden hem maar een béétje op weg te helpen.
.
Een dode reggaezanger, zijn naam begint met een B? Bob? Bob...?
Al bijna goed kwam de uitgedaagde aanvankelijk met de oplossing "Dylan". Een echte Bob, dat wel.
Dat was een vrolijk moment, maar hij gaf niet op en voelde toen uit de krochten van zijn geheugen de juiste naam, "Bob Marley", naar boven opborrelen.
Zijn familie stond paf. Niet veel later overtrof hij zichzelf door ook nog de naam van de dode zangeres wier naam met Amy begon paraat te hebben. "Warehouse, of zoiets," groef hij op.

Hoe was het mogelijk! De enige quiz die hem bekoort is het "Nootschieten" van de klassieke zender Radio 4, waarbij de luisteraars superkorte flarden muziek moeten zien thuis te
brengen. 
de Wigmorehall in Londen, geliefd bij Radio 4,
in 2012 bezocht door onze alfa
Met sinds kort weer "Kees uit Bloemendaal" die altijd meedoet en er altijd naast zit, maar zich nooit uit het veld laat slaan. Eén keer schoot hij raak, en de gelukwensen uit gans klassiek Nederland kwamen zijn richting uit.

Toen het bellen niet meer gratis kon haakte de veelbeller uit protest een tijdje af. maar nu doet hij dus weer mee. Maar de winnaars komen meestal uit het groepje echte deskundigen, die elkaar de loef afsteken met hun fenomenale muziekkennis. Al wat onze expert hoeft te doen is daarvan te genieten.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten