zaterdag 28 december 2013

arm Nederland


"Bedragen? Bedragen?" De verslaggever wil het nú weten. Hoeveel euro's heeft de man zojuist aan vuurwerk uitgegeven? Nou, eerlijk gezegd honderd pop méér dan de driehonderd die hij van plan was. Vierhonderd euro dus. Maar ja, er was ook zoveel moois te koop. "Allemaal siervuurwerk, hoor. En volgend jaar is de crisis toch over, dus het mocht wel weer eens."

27 miljoen naar de maan


Over? O ja? Dan heeft hij vanmorgen niet gelezen dat Nederland nog in rap tempo armer wordt.
De pensioenfondsen brengen ons geld liever met bakken over de grens, en ook de banken stallen het hunne liever bij de buren dan het in eigen land nuttig te besteden. Zo is nu bijna 1800 miljard euro van onze rijkdommen elders goede werken aan het doen.

De banken zien in ons land bovendien hun geldbron aan uitgezet hypotheekkapitaal slinken, en ondernemers weigeren ze krediet. Toch hebben die dat nodig, om de economie weer een slinger te kunnen geven..Vertelt ons de Nederlandsche Bank. Hebben wij van deze waakhond al maatregelen gezien om deze laffe kapitaalvlucht in te dammen?? En al die miljoenen die we straks zelf verknallen, zou ik ook graag nuttiger besteed zien. Beperk de kosten van de gezondheidszorg, verbied het knallen. Niet roken, niet drinken, niet knallen: gelukkig nieuwjaar.
 


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten