maandag 1 september 2014

regen (geen) kunst

Voor kunst zijn we altijd en overal te vinden, zoals in Tiktijd al regelmatig is beleden. Zelfs zijn we zondag ondanks de dreigende regen nog even door de beeldentuin van Kröller-Müller gelopen, om te controleren of ons favoriete object, de Jardin d' Émail van Jean Dubuffet, ook dit jaar weer een vers likje verf had gekregen, en wederom netjes met zwart was afgebiesd. 

In zo`n museum voor moderne kunst moet je altijd op je hoede zijn. dat wel. Was die verzameling paraplu's in de hal ook kunst? Een parodie, bedoeld om de bezoekers op hun verkeerde been te zetten? We dachten van wel, want als ze bedoeld waren om droog door de tuin te  kunnen lopen waren ze nu juist goed van pas gekomen.

Bovendien was de verzameling nogal bont, en ook dat leek opzet. Net als we eerder in Deveneter hadden gezien, waar ze hun overtollige regenschermen als straatversiering hadden gebruikt. 

De daar gekozen manier van ophangen leek ons geen effectieve manier om ook in een verregende zomer de koopstromen goed op gang te houden. Maar zingen in de regen is toch ook een kunst. .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten