zondag 7 september 2014

zondags vermaak

Een nostalgish stoomweekeinde valt niet te versmaden. Daarom gaan de jongens naar de




Alleen de jongste jongen gaat niet mee. Hij vergezelt zijn moeder naar de koopzondag en laat zijn zus haarversierselen uitkiezen bij de HEMA. Als je op zijn pak mag afgaan interesseert hij zich nog totaal niet voor het spoorwezen. Het zijn Britse motieven die zijn aandacht  vragen. Ouderwetse taxi's, rode dubbeldekkers, robuuste Morrissen, spitse teckels en stoere terriĆ«rs schuiven door het beeld. 



Mooi, al toont de winkelbewaakster van voorheen de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam meer belangstelling voor het transportmiddel waarin hij zelf vervoerd wordt. Haar maak je niks wijs, proletarisch winkelen begint soms al op zeer jeugdige leeftijd. Tot haar teleurstelling gaat het alarm niet af, als hij bij het verlaten van de winkel langs de detectiepoortjes gaat.

Daarna trekt de karavaan verder, naar de kraampjes van de rommelmarkt langs de Rijnkade. Dat levert nog een ruimere trappelzak op voor hem. .


Op de terugweg ligt  een kersvers plantsoen te wachten. Zowaar ook al met een geplastificeerde boodschap, kennelijk een communicatieve nieuwe trend in Arnhem. 

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten