maandag 15 september 2014

innemend

Vóór de zomer begon was het een mooie, egale, steenrode parasol. Toch te zonnig geweest, het weer. Zo stond het zonnescherm er bij op het terras in Moens, waar ze hun vestingwerken te danken hebben aan Prinz Moritz van Nassau, of Maurits, zoals wij hem kennen. 

De plattegrond in het park laat zien hoe binnen de stervorm van de ravelijnen nog een kleinere vesting was aangelegd. Dan ben je pas echt beschermd. Alleen niet tegen de hedendaagse bedreigingen van de kermis die er nu in het centrum was. 

Een paar draaimolens, dat zeker. Maar ook een dodelijk aanbod van straten vol kramen met het ene na het andere smulbaars. Reibekuchen, reuzenbratworsten uit Krakau en elders, suikerpinnen, popcorn, Hollandse poffertjes, Luikse waafels, Franse Pommes, Döner kebab, en voor ieder van die producten verschillende leveranciers. Om alles weg te spoelen vanzelfsprekend ook voldoende biertaps. Het was beangstigend, de wanverhouding met de eigenlijke kermisattracties. Je zou er depressief van worden, als juist het tegendeel niet de bedoeling was geweest. Maar de parkwandeling was mooi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten