woensdag 26 februari 2014

extreem strandvermaak

Recreëren moet,  aan de kust in Zeeland. Alleen motorparasailing niet. Dat mag niet eens. Er staat een nadrukkelijke streep door. .Het is goed zoeken om ergens in een uithoek van de kaart  toch nog eenzelfde motortje maar dan zonder kruis te vinden. Hier zit je dan helemaal verkeerd.

extreme strandsporten alleen hier toegestaan
Onze deskundige gids vertelt, dat we maar eens aan de kaart moeten voelen. Ja, zie je wel, een verdikking. Het verbod is later aangebracht. Een correctie. Eerst mocht het, later niet, toen weer even wel, en nu dus weer niet. Zo gaat dat, met overlast. Zo'n zeilwagentje met hulpmotor is een onding. Het maakt herrie en het gaat veel te hard. Het kan de lucht in. Het is levensgevaarlijk als zoiets op je afkomt. Eigenlijk kan je er nergens mee terecht, behalve dan op dat Zeeuwse stukje kust waar het zo lekker rustig is. Dan is het lastig als de regels ter bescherming van de natuur belemmeringen opwerpen. Maar in zo'n geval treft het, als je als onstuimige jongere een vader hebt die bestuurlijke invloed heeft. Deze vroeg zijn zoon niet om onverdiende miljoenen weg te sluizen - ook Erdogan ontkent trouwens bij hoog en bij laag dat hij zijn zoon daarvoor heeft ingezet. Maar het was wel handig dat deze vader een gedoogplek voor de hobby van zijn zoon, en diens vrienden natuurlijk, in de plannen kon binnenfietsen.

Ach, was het ook niet de zoon van Jan Schaefer, de bakkerwethouder van Amsterdam, die in de ongerepte natuur rondom Ruigoord kon gaan motorcrossen? Opkomen voor je zoon, welke vader wil dat nu niet. Ga toch fietsen, mensen. Zo te zien kan dat zelfs in zee. Daar hebben hoogstens Lenies zeehondjes last van..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten