woensdag 5 februari 2014

even geen voetbal

Zou Vitesse de nucleaire stop kunnen aangrijpen om de dip na de winterstop weer te boven te komen? Nu weer met 2-0 verloren van AZ. Dan heeft het toch zin, dat in Den Haag in het weekeinde waarin de lente begint en Tiktijd één jaar bestaat, mondiaal vergaderd wordt over het kernafval. Vandaag, een paar weken voor het zover is, horen we dat we de voetbalcompetitie maar even moeten vergeten. Alle agenten van het land zijn opgetrommeld voor het beschermen van de wereldleiders, dus is er even niemand beschikbaar om de voetballertjes te bewaken.


nieuw talent voor Vitesse komt eraan

Voordeel is wel dat we nu eindelijk weten hoeveel politiemensen er eigenlijk zijn in ons land. Ik herinner me nog de hilarische tijden waarin de VVD vond dat we ons pas veilig konden voelen als er drieduizend boevenvangers bij zouden komen. Toen later nagegaan moest worden wat daar van terecht was gekomen, bleek het beschikbaar gestelde geld ingezet te zijn in computerprogramma's die de koddebeiers juist nog meer van de straat hielden. Of en hoeveel extra mensen waren aangetrokken, kon zelfs daarmee niet worden uitgerekend, want het bleken dramatische miskopen..

Twaalfduizend agenten zijn er, horen we nu. Vitesse had moeten spelen tegen Groningen, dat over de afgelasting des duivels is. Die top, daar wordt al jaren aan gewerkt  En dan nu op het laatste moment de competitie er óók nog eens voor platleggen?? Knap amateuristisch  Het kost de club al gauw een twintig mille, want de uitwijkdag wordt al gevuld met Champions League-wedstrijden dus de publieke belangteling zal tegenvallen. Omdat de benodigde twaalf agenten onmisbaar zijn om Obama en Hollande in toom te houden. Inbrekers aller landen, verenigt u. Deze keer kan je overal in Nederland terecht, als je maar buiten de Randstad blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten