maandag 17 februari 2014

zonder Schotten

Rampen bedreigen de Schotten, als ze zich willen verzelfstandigen. De discussie over het naderend referendum loopt hoog op. Het is een problematiek die sterk doet denken aan de argumentatie rond Europa die in ons land de PVV inmiddels in de peilingen net zo groot maakt als VVD en PvdA samen.

Op de BBC vliegen de doemscenario's over het scherm. Als het referendum over de toekomst van Schotland een "nee" tegen Groot-BrittanniĆ« oplevert, moeten ze ook maar uit het monetaire stelsel worden gegooid, waarmee de Britten hun onafhankelijkheid van de euro verdedigen. Dan moeten ze maar op de blaren zitten, die suffe Schotten. Dat gaat kosten, dat gaat miljarden kosten, dat veroordeelt de eigenwijze Schotten tot bittere armoede. 
zonder de inbreng van Schotse Hooglanders zou de Mokerhei vergrassen

Het is zeker waar, de euro heeft er wel eens beter voor gestaan ten opzichte van het pond. Dat in mijn jonge jaren nog tien gulden deed, en inmiddels vandaag nog maar 1,221 euro waard is; dus dat is toch eigenlijk niet meer om zo over op te scheppen. Ooit zat het land gewoon vast aan Europa, en kon je er lopend heen, maar nu houdt het zich liever verre van de machtsstrijd op het continent waarin Duitsland en Frankrijk de hoofdrolspelers zijn. Dan moeten die Schotten niet opeens afhaken, en voor je het weet overlopen.

In eigen land speelt de PVV in op diezelfde gevoelens van wantrouwen en onbehagen over de Europese samenwerking.  De heer W. uit V. doet dat om electorale redenen, vast van plan om Rutte op te volgen. Zijn streven om Nederland los te peuteren uit de Europese verbanden wordt heus nog wel met gehoon ontvangen. Maar het hoeft niet te verbazen als Nederland, dat nu al bereid is zijn afgestrafte pedofielen te exporteren naar buiten de landsgrenzen en de intocht van niet-Nederlanders juist te voorkomen, straks een monolithische premier verkiest. Let op mijn woorden, dat wordt er een die de Olympische Spelen herdefinieert, zodat hij alleen nog winnende Nederlanders hoeft toe te juichen omdat anderen niet meer mogen noch willen deelnemen. Zoals de Noren nu al niet meer meedoen aan de tien kilometer hardschaatsen van Sven, de lol is er van af. Zouden de Schotten kunnen schaatsen?. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten