woensdag 25 juni 2014

vrolijkheid

Natuurlijk  moet er ook nog wel even stilgestaan worden bij de kunst, die we zaterdag in Eindhoven hebben kunnen bewonderen. Zo hing in het trapportaal dit volijke "Ha Ha Ha". 

Toch zal het wel niet om ons commentaar op dit kunstwerk geweest zijn, dat de directrice maandag bekend maakte dat zij er na acht jaar museum de brui aan geeft. Dat hebben wij namelijk vaker: zijn we ergens geweest, dan komt zo'n plek prompt prominent in het nieuws. Dan breekt daar plotseling brand uit, of een revolutie, of erger. Alsof het aan ons ligt. En wij weten natuurlijk nooit ergens van.

Voor zoiets opstandigs als de feministische beweging was in het museum ondertussen heus ook nog wel een hoekje ingeruimd. Van museale waarde geworden, het streven naar meer rechten voor vrouwen, ook in Nederland. Baas in eigen buik, maar Penis = terreur, en Als we maar bevallen, in ManVrouwMaatschappij. Angela Davis Vrij, en Abortus Vrij dat ook natuurlijk. Om  acht uur 's avonds verzamelen bij station Eindhoven, stadszijde voor het vertrek naar de demonstratie in Amsterdam. De volgende dag om een uur 's middags weer terug naar Eindhoven. De Vrouw Beslist.
Maar voor jongens biedt het museum ook vertier, als ze tenminste niet van snelle auto's houden. In deze kan je heerlijk slapen. Ha Ha Ha.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten