vrijdag 13 juni 2014

het gaat beginnen

Elke dag leer je wel weer wat nieuws bij Nu.nl. Zoals gisteren, dat muizen kanker krijgen ondanks zonnebrand. 

"Hier is ongetwijfeld bedoeld dat ze kanker krijgen hoewel ze zich.goed hadden ingesmeerd met anti-zonnebrandolie," leg ik nog uit. Maar mijn gehoor, een persoon die toch nog is opgevoed in de goede tijd, die gymnasiaal geschoold is, en werkzaam is geweest als eindredacteur en daarbij ook de stukjes van Fortuin moest verbeteren, concludeert slechts: "Dan werkte de zonnebrand dus niet goed." Sommige binnenpretjes zijn aan de buitenwereld niet besteed.

Laat ik daarom maar vaststellen dat we trots mogen zijn op de Apeldoorners, die zo rustig en verstandig hebben gereageerd op de boodschap dat Volkert hun plaatsgenoot geworden is. Hij moet toch ergens wonen, is het algemeen gevoelen. Een andere overweging is, dat zij hoogstwaarschijnlijk niet zoveel van hun nieuwe buurman te vrezen hebben bij gebrek aan dwarse ideeën. En misschien is de timing ook wel heel erg gunstig, nu de mensen het veel te druk hebben met het oranje schilderen van woning en/of gezicht, want vanmiddag gaat Nederland revanche nemen op Spanje. 


Ik herinner me dat ze de vorige finale hebben verloren omdat ze dachten met schandelijk onverantwoord hard spel nu eindelijk wel eens wereldkampioen te kunnen worden. Het gaat ook niet helpen dat ze het heil deze keer van veldmaarschalk Van Gaal verwachten, en ook niet dat we het songfestival toch bijna gewonnen hebben met een kansloos geacht cowboyliedje. Fijn dat er bier is om de verliezers te troosten. Als je van bier houdt tenminste. Maar eerst even de hockeymannen ook naar de finale juichen, vanmiddag. Hup Holland. En anders hebben we de meisjes nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten