woensdag 18 juni 2014

opwindend nieuws

De veronderstelde maatschappelijke verontwaardiging maakt, dat onderwerpen in de krant komen. Hier in mijn huiskamer is over zo'n redactionele beslissing de individuele verontwaardiging bestaand en heftig. "Wat is het toch een smerige rotkrant," luidt het oordeel. 

(De spellingcorrectie doet andere suggsties: "'roetkrant', of  'rotskrant' lijken haar betere alternatieven of in het uiterste geval zijn 'grotkrant' dan wel 'krotkrant' nog acceptabel.)

Het gaat hier om de foto's die de Telegraaf gepubliceerd heeft van Volkert, die kennelijk zijn advocaat in Amsterdam bezoekt. "Een regelrechte oproep tot een lynchpartij," noemt de kenner hier, die in zijn keurige ochtendblad er over leest, dat. Nog weet hij hoe laconiek de Apeldoorners reageerden op hun nieuwe buurman.

In mijn krant vanmorgen alles over de zomerwolf, die net weer in ons land is gesignaleerd. De vorige "wolf terug in Nederland" was een in Polen doodgereden exemplaar dat hier om ons op stang te jagen was neergelegd en voor veel komkommrnieuws wist te zorgen..

Ditmaal schijnen er drie onafhankelijke meldingen van een levend rondlopende Roodkapjeliefhebber te zijn binnengekomen. 




Even geen mantelzorgen voor oma, meisjes. Blijf maar lekker binnen.

Nu.nl publiceerde een bericht in Metro, foto CEN














En dan moesten we gisteren ook nog geloven, dat in Zwitserland een eigenwijze koe het dak van zijn boerderij was opgelopen. Te mooi om waar te zijn, al had de fotoshopper zijn best gedaan de dakpannen er beschadigd uit te laten zien. Het koebeest was klaarblijkelijk zonder problemen al weer omgekeerd en op de weg naar beneden. Geen spoortje van angst en onzekerheid in zijn stevige lijf. Zeg niet dat Zwitserse koeien geen gevoel voor humor hebben. Hollandse koeien krijg je niet eens zonder tegenstribbelen het hellinkje van de veewagen op.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten