zaterdag 28 juni 2014

groen waas voor morgen

Dat is een hele geruststelling. Het gras waarop Oranje morgen gaat voetballen, is vandaag nog even bijgetint. Een mooi groen waas ligt nu over het veld, zelfs de lijnen zijn groen geworden. Morgen zijn ze weer witgekalkt hoor, weest er maar gerust op. De lijnen, wel te verstaan. Het gras is onder het groen evenwel geel, zo hartstikke geel als het hooi dat het onder de verzengende Braziliaanse zon dus eigenlijk is.

Hittebestendigheid wordt dus gesuggereerd met een cosmetische behandeling. ik vind het hoogst vermakelijk. De gekte ten top. In Wimbledon zijn de sleetse plekken in het gras nu al te zien, en ze zijn daar nog maar net begonnen met het serveren van de ballen en de aardbeien met room. Maar in het verre Brazilië, waar het nog zoveel heter is dan in Engeland, oogt de grasmat fris groen en heerlijk sappig. Bleven de spelers ook maar zo okselfris. Maar vanavond konden we zien dat zelfs de thuisclub en de toch ook tropisch geheel gelouterde Chilenen er al na de eerste helft flink doorheen zaten. De verlenging werd een zinloze marteling, die moeten ze uit humanitaire overwegingen maar achterwege laten in komende matches.

Nu even kijken waar Uruguay blijft zonder Suarez. Mag niet meer meespelen na zijn "en dáárom bijt ik jou". Een groen waas voor ogen, dan doe je gekke dingen. Toen ik lang geleden zelf eens slachtoffer was van zo'n bijtstraf, begreep ik wel waarom. Had die stomme boterham met die lekkere jam maar niet ondersteboven in het Zweedse strandzand moeten vallen, vond mijn kind, toen net drie. Moeders moeten dan niet in de lach schieten. Wanhoop over aardbeienjam, dat was het. Met haar is het helemaal goed gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten