maandag 16 juni 2014

knikhoofd


Woede is gekoeld op dit verkeersbord. Ik zag het bij een speelterreintje in een van de buitenwijken van Arnhem. Hier was de methode beproefd van een rotje laten ontploffen in de rand. Mooie knal, en het bord is kaduuk. Kost de gemeenschap wel een paar honderd euro om het te vervangen. Om de brievenbussen te beschermen worden die daarom rond de jaarwisseling maar een paar dagen helemaal weggehaald. 

Maar het afgebeelde bord heeft zich nog meer ongewenst geweld moeten laten welgevallen. Hier is er ook nog een spuitbus aan te pas gekomen. Zou de vader met zijn kind zijn aangezien voor een kinderlokker? In mijn vorige gemeente probeerden vandalen zelfs hun schiettuig uit op de borden langs de weg. Een soort ringsteken, maar dan met (en door) modern tuig. Dat levert  doorboringn op die scherpe randen achterlaten. Dat is kennelijk ook een bevredigende hobby waarmee het eigen ego opgekrikt kan worden. Alwéér een  snelheidsmatigend verkeersbord gedood. Hier geen 30 meer, of zelfs maar zestig kilometer per uur.

Zouden ze bij Sire echt denken dat hun reclame met dat burgermannetje met het wiebelhoofd in het veel te ruime overhemd dat zijn autootje in slakkengang door de straat stuurt op dit deel van het publiek ook maar enige indruk zou maken? Continu je snelheid controleren, vooral in de bebouwde kom, kom nou. Zelfs aan 130 kunnen die lui zich niet houden. Gaat ze nog veel te langzaam..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten