vrijdag 6 juni 2014

gedenkwaardigheden

D-Day is het vandaag. De Stones zijn namelijk geland in Nederland, voor PinkPop. Zeventigers inmiddels, geboren ongeveer toen de geallieerden de kusten van Normandie bestormden om een eind te maken aan de Tweede Wereldoorlog. 



De wereldleiders zijn bijeengekomen voor de herdenking van de echte D-Day. Het zonnetje schijnt weldadig en zelfs Poetin is er, al eiste hij voor zijn overnachting een eenzaam plekje buiten het veiligheidsgebied. Voor hem geen nachtelijke verbroederende kussengevechten met de andere staatshoofden, die vinden dat hij de wereldvrede bedreigt. 

Maar Greenpeace krijgt, horen we wel vandaag, het schip terug, waarmee ze de poolboringen hadden willen dwarsbomen.  "Onze laatste gevangene eindelijk vrij," halen de milieuactivisten opgelucht adem. Nu de andere misstappen nog terugdraaien, er is alweer veel te veel bloed gevloeid in de Krim. Ondertussen kleurt de Nederlandse bril alweer akelig oranje, al geeft niemand iets voor de kansen van onze jongens. 



De media hebben bericht dat de voetballers zijn uitgezwaaid en in het vliegtuig  naar BraziliĆ« gestapt, en berichten vandaag dat het vliegtuig veilig is geland in Rio. Er schiet dus maar weinig ruimte over voor de herdenking van het verongelukken van het kleurrijk elftal, dat in Suriname wilde gaan voetballen maar bij de landing neerstortte. In totaal 176 doden. Ook alweer 25 jaar geleden, dezer dagen. Oud verdriet, de brokstukken nooit opgeruimd. Nou ja, nog altijd worden bommen uit twee wereldoorlogen teruggevonden en onschadelijk gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten