dinsdag 24 juni 2014

het is een teken

Ja hoor, het is weer eens zover. Bij onze kleinkinderen.wordt de gezinsuitbreiding nu toch echt wel ieder ogenblik verwacht. En dus begeeft de wasmachine het.

Dat overkwam het gezinnetje ook al, toen het eerste kind net het huis was binnengebracht en de eerste luiers moesten worden gewassen. De machine staat op de zolderverdieping, de lekkage tekende zich omineus af op de muren van de kinderkamer op de begane grond. De kraamvrouw slaakte een kreet en nam een spurt.

Het zal je maar gebeuren, net uit het ziekenhuis ontslagen, de hechtingen nog vers, en dan al de trappen op moeten stuiven om te gaan dweilen en redderen. Je vergeet de hechtingen van de keizersnede. Pas later accepteer je dat ook man en kraamhulp er zijn om je het werk uit handen te kunnen nemen. Net geschilderd was die kamer, later is die maar tot ouderlijke slaapkamer omgekat. 

Dat er nu weer lekkage optreedt moet dus wel een voorteken zijn. Aan de verwachte baby hoeft het al lang niet meer te liggen, die heeft nu het hoofd van een kind van 43 weken en daarmee kan het rechtstreeks door naar school en kantoor, denken wij. De was die er straks bij komt is al meteen veel volumineuzer dan hemdjes van maatje 60. Vandaag naar de gynaecoloog.En die andere loodgieter, die wasmachines repareert.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten