donderdag 19 juni 2014

niet vroeg genoeg

De uitgerekende datum voor het derde kleinkind is vijf dagen van nu, maar toch hebben we het gisteren alvast meegenomen naar de dierentuin. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.

In "mijn favoriete dierentuin" (aldus bij het afhalen van het nieuwe jaarabonnement de wereldwijze broer van vier) waren allerlei pasgeborenen te zien, die verstandig genoeg de zomer niet hadden afgewacht voor hun geboorte. Maar wat vooral zo heerlijk was: de mensen waren deze dag juist niet gekomen, uit angst in de file te belanden en dan naar de autoradio te moeten luisteren voor het verslag van de EK-wedstrijd Australiƫ-Nederland. Relatief veel Duitsers compenseerden gelukkig het wegblijven van de Hollandsupporters.

Maar toch was het rustig genoeg voor de kooiloze Zoomuis om op te duiken uit de bosjes en op het anders zo drukke paadje naar de Bush het gemorste snoepgoed te komen opruimen. Hij smikkelde onverstoorbaar verder, en liet zich niet verdrijven door springerige kinderen en piepende kinderwagens.

In de Ocean controleerden we de klappers  met vissen op aanwezigheid, en waardeerden de koffervis  omdat hij zo mooi weerkaatste tegen het oppervlak van het water. Maar ook de duiker die ramen lapte met een schuurschijf  trok veel aandacht.

Voor de wedstrijd waren we op tijd thuis. Daar zat ook een oranje leeuwin al klaar. Dol op rood-wit-blauwe fruitspiesjes. maar te traag om het stelletje uitgehongerde kleinkinderen voor te zijn.. Survival of the fittest blijft een onloochenbare natuurwet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten