dinsdag 20 mei 2014

zetel staat klaar

In Venlo hebben ze hem door, en het stoeltje voor hun meest bekende inwoner niet in het stadhuis neergezet, maar buiten, op de stoep. Donderdag wordt het Kamerlid ook nog gekozen in het Europees parlement, maar die zetel gaat de man dus niet innemen. Dat is steeds de strategie: stemmen trekken door op de lijst te staan voor een zetel in gemeenteraad of provinciebestuur, zonder het volksvertgenwoordigen na zo'n uitverkiezing ook maar een seconde waar te willen maken. Volksverlakkerij, in Venlo hoeft hij daarmee niet aan te komen.

Nu hij niet meer gedoogt heeft hij meer invloed, verkondigde hij zondagmorgen toen hij kwam opdagen in het praatprogramma van een akelig rechtse omroep. Uit de peilingen was hem gebleken dat zijn kiezers niet van plan zijn donderdag de moeite te gaan nemen op hem te komen stemmen. Maar dat is niet de bedoeling, ze moeten hem wel groter maken dan Pechtold, anders schiet het niet op. "Daarom zit ik hier," verkondigde hij pontificaal. 

Voor het tegengas van Bernard Wientjes, die met feiten het gehets probeerde te onderbreken, was helaas geen tijd. Ook Pownews nam het voor de hetser op, wat is dat toch met die media, en vond dat minister Timmermans bij Saoedi-ArabiĆ« alleen de vrijheid van meningsuiting mocht geen verdedigen. Dan maar even geen banen proberen te redden. Frans vond de stickercampagne een puberale actie, dat knipte Pownews er niet eens uit. 

Ik klamp me nu maar vast aan het bericht dat het Vlaams Belang net geen zetel gaat halen, waardoor fractievorming in Europa  onhaalbaar lijkt te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten