woensdag 14 mei 2014

museaal

dropbox-foto van onze Corsovriendin
Herkent u ze, de Beatles? In het Corso reed het beroemde viertal mee om reclame te maken voor de tentoonstelling die tot 21 augustus te zien is in het Ford Museum. Omdat ze een halve eeuw geleden hebben opgetreden in Treslong, Hillegom.

Lookalikes waren het natuurlijk, vooral herkenbaar aan de keurige jasjes en de brave kapsels die in die jaren werden aangezien voor opstandig en onaangepast. Nogal wat ouders vonden dat hun zoontjes maar eens naar de kapper moesten, toen ze ook hun haar lieten uitgroeien.

Alle normen van toen zijn vandaag de dag weer verlaten. Gladgeschoren schedels zijn nu in de mode, en echt niet omdat hoofdluis geweerd moet worden. Nee, het schijnt dat een macho uiterlijk meer meisjes en meer werk oplevert. We zijn weer lekker aangepast. Treslong is ook al lang gesneuveld als de theatertempel die het ooit was. In de nadagen waren er nog bezinningsdagen van de krant, maar  die hebben noch de zaal, noch de krant kunnen redden.

In een later leven heb ik nog rondgelopen in de villa in Heemstede waarin de platenmaatschppij van de Beatles gehuisvest was, en de studioruimte nog historie ademde. Als huisvesting voor het gewestelijk Indicatiebureau vonden we het ongeschikt, aankoop is niet doorgegaan en ook het gewest is inmiddels ter ziele. Gelukkig hebben we de Stones nog. en Pinkpop.  

Met reductie voor de senior medemens die zin heeft in Beatlenostalgie: 

Den Hartogh Fordmuseum
Haarlemmerstraat 36
2181 HC Hillegom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten